De website van de serviceclubs Ieper-Poperinge groepeert serviceclubs en partnerverenigingen die actief zijn in de regio Ieper-Poperinge. Deze clubs hebben gemeenschappelijke doelstellingen zoals: organisatie van activiteiten ten voordele van sociale doelen, projecten ten voordele van de gemeenschap, realisatie van creatieve projecten, zowel in sociale, culturele of ondernemingszin, buiten elk winstoogmerk om.
 


Causerie met Jan Leyers - De Weg naar het Avondland
Organisatie: Soroptimist Ieper
Datum: Do 01/03/2012
Uur: 20:00
Plaats: Jan Yperman, Ieper
Activiteit: Causerie met Jan Leyers - De Weg naar het Avondland
Flyer: Volledige flyer...
Omschrijving: Beste,

De Voorzitter en leden van SOROPTIMIST IEPER zijn fier jullie te mogen uitnodigen op de causerie van Jan Leyers "De weg naar het Avondland" op donderdag 1 maart 2012 in het auditorium van het Jan Ypermanziekenuis te Ieper.

Na het succes vorig jaar hebben we hem opnieuw in ons midden: televisiemaker, muzikant en filosoof Jan Leyers vertelt over zijn tocht van Ethiopië naar Europa: van de wieg van de mensheid naar het Avondland.

“van Ethiopië naar Europa, dwars door Soedan, Egypte, Israël, Turkije, Armenië en Georgië, Rusland, Oekraïne, Polen, Duitsland en Nederland. Een lange reis, waarbij hij erachter kwam dat de waarden die het Westen hoog in het vaandel voert, in andere delen van de wereld totaal niet belangrijk zijn. Hij komt in samenlevingen waar het belang van de groep nog voorgaat op de rechten van het individu, hij ontmoet mensen voor wie vooruitgang iets anders betekent dan voor ons. De serie biedt de kijker zicht op een veranderende wereld en houdt hem tegelijk een spiegel voor: waar komen we vandaan? En, belangrijker nog: waar gaan we naartoe?
Het Avondland is een oude benaming voor het continent Europa. Vanuit het Midden-Oosten gezien komt de zon namelijk op in Azië en gaat ze onder in Europa. En het woord Europa zou van het Fenicische ‘ereb’ komen, dat ‘avond’ betekent.”

Nadien volgt een verzorgde receptie in het cafétaria en is er signeersessie.

De opbrengst wordt geschonken aan de oncologiepatienten van het dagziekenhuis JYZ die het financieel moeilijk hebben. Met steun van de Sociale Dienst JYZ kunnen we pakketjes verzorgingsproducten of een hoofdsjaaltje schenken.

Een ingangskaart kost 35 euro, een steunkaart 10 euro. U kan kaarten bestellen bij de leden of op soropieper@gmail.com met duidelijke vermelding van uw naam, club, aantal steun – of ingangskaarten.

Graag overschrijving van het bedrag met uw naam, club en aantal ingangs- of steunkaarten op 068-2019960-59, dan zullen de kaarten op naam klaarliggen aan de ingang.

Wij hopen u talrijk te ontmoeten op deze boeiende avond.

Met vriendelijke groeten,

Jo De Sutter
Secretaris club Soroptimist Ieper
Namens de voorzitter en de club
Contactpersoon: Jo De Sutter
E-mail: soropieper@gmail.com


Terug naar de kalender