De website van de serviceclubs Ieper-Poperinge groepeert serviceclubs en partnerverenigingen die actief zijn in de regio Ieper-Poperinge. Deze clubs hebben gemeenschappelijke doelstellingen zoals: organisatie van activiteiten ten voordele van sociale doelen, projecten ten voordele van de gemeenschap, realisatie van creatieve projecten, zowel in sociale, culturele of ondernemingszin, buiten elk winstoogmerk om.
 


Ypriana & friends in "Ypres, as we remember"
Organisatie: Rotary Club Ieper
Datum: Do 30/04/2015
Uur: 19:30
Plaats: Het Perron, Ieper
Activiteit: Ypriana & friends in "Ypres, as we remember"
Omschrijving: Het programma

Koninklijke Harmonie Ypriana onder leiding van dirigent Nico Logghe presenteert met trots deze productie waarbij verschillende artiesten samen met de harmonie hun verhaal vertellen: Wannes Cappelle, Willem Vermandere, Patrick Riguelle en Luka Bloom brengen samen “Ypres, as we remember.” Dit evenement maakt deel uit van GoneWest, de culturele herdenking van WO I door de Provincie West-Vlaanderen. Rotary Club Ieper heeft een organiseert een VIP-avant-première met 410 kaarten voor de voorstelling annex receptie.

Project "Unplugged"

"Unplugged" wordt aangeleerd door de preventiedienst van De Sleutel te Gent en bestaat uit 12 (inter)actieve verslavingspreventielessen met veel ruimte voor het trainen van sociale vaardigheden voor de eerste graad (13/14-jarigen).Het werd Europees ontwikkeld (EU-Dap) en door middel van een randomised controlled trial getest en effectief bevonden. Unplugged omvat een handboek en werkboek, dat eventueel nog kan worden aangevuld met een pakketje quiz-kaartjes.Rotaryclub Ieper volgt parallel met het dyslexieproject, ook het verslavingspreventieproject op in de Ieperse scholen en nodigde bovendien alle actoren (delegaties scholen en preventiemedewerkers ) uit op een bijzondere vergadering op 13 november. Het project zou 600 leerlingen en 30 leerkrachten bereiken. Rotaryclub Ieper steunt ( financieel ) en volgt deze actie op. De opbrengst van de benefietavond van 30/04 gaat naar dit project.

Locatie: Het Perron
Toegang: 42,50 euro

U dankend bij voorbaat groet ik U In naam van Rotary Ieper,

Wim Lecot
Voorzitter RC Ieper 2014/2015


Terug naar de kalender