De website van de serviceclubs Ieper-Poperinge groepeert serviceclubs en partnerverenigingen die actief zijn in de regio Ieper-Poperinge. Deze clubs hebben gemeenschappelijke doelstellingen zoals: organisatie van activiteiten ten voordele van sociale doelen, projecten ten voordele van de gemeenschap, realisatie van creatieve projecten, zowel in sociale, culturele of ondernemingszin, buiten elk winstoogmerk om.
 


Nieuwjaarsconcert - Classical Music Meets Jazz - George Gershwin
Organisatie: Westclassic
Datum: Vr 08/01/2016
Uur: 20:15
Plaats: Het Perron, Ieper
Activiteit: Nieuwjaarsconcert - Classical Music Meets Jazz - George Gershwin
Flyer: Volledige flyer...
Omschrijving: Classical Music Meets Jazz - George Gershwin
Nieuwjaarsconcert

Kim Versteynen, zang
Marc, Meersman, zang
Waldo Geuns, piano
Grégoire Vandersmissen, tapdans

Programma:
Muziek van G. GERSHWIN

Classical Music Meets Jazz: George Gershwin - Klassiek en jazz in één pakket!

Is er een betere manier om eer te betuigen aan deze grote Amerikaanse componist? Gershwin wordt terecht gelauwerd als één van de grote jazzcomponisten, maar vaak wordt over het hoofd gezien dat werken van Maurice Ravel en Igor Stravinsky flink wat invloed hebben ondergaan van Gershwins muziek. Deze voorstelling doet eer aan Gershwins voortdurend zoeken naar het juiste evenwicht tussen klassieke virtuositeit en jazzy spontaneïteit.

Tijdens dit programma bundelen klassieke pianist Waldo Geuns zijn krachten met baszanger Marc Meersman en jazz-zangeres Kim Versteynen. Waldo en Marc brengen de werken zoals George Gershwin ze neerschreef. Deze muziek wordt het uitgangspunt voor de improvisaties en arrangementen door Kim. Om dit eerbetoon nog meer in de sfeer van de jaren '20 te plaatsen worden deze muzikanten bijgestaan door tapdanser Grégoire Vandersmissen.
Website: http://www.westclassic.be/
E-mail: westclassic@skynet.be


Terug naar de kalender