De website van de serviceclubs Ieper-Poperinge groepeert serviceclubs en partnerverenigingen die actief zijn in de regio Ieper-Poperinge. Deze clubs hebben gemeenschappelijke doelstellingen zoals: organisatie van activiteiten ten voordele van sociale doelen, projecten ten voordele van de gemeenschap, realisatie van creatieve projecten, zowel in sociale, culturele of ondernemingszin, buiten elk winstoogmerk om.
 


Nieuwjaarsconcert - Enigma Pianokwartet
Organisatie: Westclassic
Datum: Vr 08/01/2010
Uur: 20:15
Plaats: Stadsschouwburg, Ieper
Activiteit: Nieuwjaarsconcert - Enigma Pianokwartet
Flyer: Volledige flyer...
Omschrijving: Enigma Pianokwartet

Eliot Lawson viool
Maté Szücs altviool
Benjamin Glorieux cello
Nicolas Callot piano

L. van Beethoven, Pianokwartet in Es op. 16
G. Mahier, Pianokwartet in a
B. Martinu, Pianokwartet (1942)

In het najaar van 2006 ging het Enigma Pianokwartet van start. Op gezamenlijk initiatief van Nicolas Callot en Eliot Lawson begonnen vier muzikanten samen te spelen met de bedoeling om een hoogstaand kamermuziekensemble uit te bouwen. Gezien het grote aanbod werd er gezocht naar een interessante bezetting en bewust gekozen voor de formule van het pianokwartet. Zo wil Enigma zich het enige op regelmatige en vaste basis werkende pianokwartet van Vlaanderen en België noemen. Ze traden reeds op voor o.a. festival van Vlaanderen (Mechelen, Voorkempen), Bozar, middagconcerten Brussel en Antwerpen en maakten reeds opnames voor Klara.

Tegelijk willen zij het uithangbord worden voor een repertoire dat lange tijd ten onrechte niet werd uitgevoerd. Eliot Lawson en Nicolas Callot stippelen een artistieke visie uit die door alle leden van het kwartet kan worden onderschreven. In de tijd dat ze bestaan hebben ze de literatuur doorgenomen en een repertoire ontwikkeld dat gaat van klassiek, over romantisch tot hedendaags. Vorig jaar creëerden ze met veel succes ‘Dama', een werk van Hanne Deneire, dat dit jaar wordt opgenomen.

Een uitstekend ensemble om het nieuwe jaar muzikaal in te zetten!

Het nieuwjaarsconcert wordt naar jaarlijkse gewoonte gevolgd door de nieuwjaarsreceptie van de Serviceclubs Ieper-Poperinge in de Noordervleugel van de Lakenhallen. Concertabonnees hebben automatisch toegang tot deze receptie.

Tickets (concert + receptie): 25 EUR

Het concert wordt U gebracht in samenwerking met de Serviceclubs Ieper-Poperinge : Ambassador, Fifty-One, Fourty-One, Innerwheel, JCI Jonge Kamer, Kiwanis, Lions, Marnixring, Probus, Ronde Tafel, Rotaract, Rotary Ieper, Rotary Poperinge, Soroptimist en Zonta.
Website: http://www.westclassic.be/
E-mail: info@westclassic.be
Telefoon: 057/22.88.10


Terug naar de kalender